Troldtekt loft monteres

Så kom dagen hvor der blev opsat Troldtekt loftplader. Allerede efter at nogen af plader var monteret kunne vi høre forskel på akustikken i rummene. Almindelig samtale blev mere behagelig uden rumklang. Troldtekt plader er der flere holdninger til, som jeg tidligere har skrevet. Endnu engang – vi har ikke fortrudt.

Vi havde lidt diskussion med tømrerne og byggelederen om pladerne skal fuges langs væggene. Ifølge maleren og fabrikken skal der ikke fuges. HusCompagniet fuger som standard, siger byggelederen. Velsagtens fordi monteringen så kan gå hurtigere, og med mindre akkuratesse. En anden forklaring kan dog være at det endnu ikke er ret mange huse som får Troldtekt lofter, og det dermed heller ikke er rutine hos byggefirmaerne.  Men vi fik vores vilje; der bliver ikke fuget mellem plader og vægge.

 

 

 

 

I de fleste tilfælde monteres pladerne forbandt, dvs. forskudt. Vi fik anbefalet at få dem monteret ikke forskudt, af min niece Sara og hendes mand Claus, som har bygget nyt K2 hus ved Horsens, med Troldtekt plader.  Som det det fremgår af  billederne fulgte vi deres råd, trods lidt skepsis hos håndværkerne, som dog overgav sig, da de selv så resultatet.

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.