Byggekontrakt og Geoteknisk rapport

Møde hos Lars Østergård, HusCompagniet i dag kl. 7.00.

På mødet blev den endelige byggekontrakt gennemgået. Vi har fået indført nogle krav i kontrakten.  Bl.a. ønsker vi ugentlige byggemøder. Vi ønsker at få udleveret en byggenøgle, (når råbygningen er opført, låser håndværkerne den af ved fyraften). Vi planlægger at få tilknyttet eget byggetilsyn.  Der udover er der nogle generelle betingelser i kontrakten som vi ønsker præciseret. Vi har lidt tid endnu til at underskrive, før der kommer en generel prisstigning.

Lars gennemgik den Geotekniske rapport fra Sloth Møller, som er udarbejdet på baggrund af boreprøverne, der blev udført på byggegrunden forleden dag. Her var der en ubehagelig overraskelse. Dele af byggegrunden er ustabil. Hvilket betyder at der skal fjernes store mængder jord og ustabilt moræneler og andet geologisk materiale. Ca. 3-400 m3 svarende til ca. 550 tons. Det skal erstattes af tilsvarende mængde sand. Der udover skal husets sokkel flere steder graves ned til 110 cm. dybde, mod normalt 90 cm. Der skal bruges en anden type sokkelbeton og mere armeringsjern end normalt. Det vil fordyre projektet en hel del. Det positiver er, at vi nu ikke risikere at får sætningsrevner i huset.

Teknisk interesserede kan læse rapporten her: Geoteknisk rapport H.P.Simonsens Allé 21

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.